Kaszka mleczno-ryżowa

Katalog

Rodzaj opakowania
Skontaktuj się z nami

Newsletter

Zapisz się do Newslettera i otrzymuj informacje o nowościach, specjalnych promocjach i konkursach!

Kaszka mleczno-ryżowa

Kaszka mleczno-ryżowa to pełnowartościowy oraz bezglutenowy posiłek, który dostosowany jest do wymagań żywieniowych dziecka. Kaszki mleczno-ryżowe wyprodukowano z ziaren ryżu pochodzącego z kontrolowanych upraw oraz mleka modyfikowanego. Ponadto wzbogacono je w witaminy i kultury bakterii.

Kaszka mleczno-ryżowa – co warto wiedzieć?

Kaszki mleczno-ryżowe są przeznaczone dla dzieci po 4. miesiącu życia. Szeroki wybór smaków pomoże ci znaleźć odpowiednią kaszkę dla Twojego dziecka. Kaszka mleczno-ryżowa nie zawiera glutenu, a także nie wymaga gotowania. Kaszki mleczno-ryżowe posiadają w swoim składzie aktywne kultury bakterii Bifidus BL.

Kaszka mleczno-ryżowa – przygotowanie

Przed przystąpieniem do przygotowywania posiłku należy pamiętać o dokładnym umyciu rąk. Naczynia, z których będziemy korzystać, również muszą być czyste. Wodę należy doprowadzić do wrzenia, a następnie odmierzyć 150 ml i wlać ją do miseczki dziecka. Temperatura wody nie może być wyższa niż 40 stopni C. Następnie dodaj 50 g (6-7 łyżek stołowych) kaszki mleczno-ryżowej, a następnie dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Po każdym użyciu kaszki mleczno-ryżowej należy szczelnie zamknąć opakowanie. Kaszka mleczno-ryżowa nie może być przechowywana po przygotowaniu! Należy ją od razu spożyć.
Oprócz kaszki mleczno-ryżowej, w naszym sklepie znajdują się, między innymi: mleczna kaszka manna BoboVita, kaszka ryżowa, kaszki BoboVita oraz kaszki Nestle.

Kaszka mleczno-ryżowa - Rabatka Jest 16 produktów.

Wysyłka w 24h
Pokazuje 1 - 16 z 16 elementów